‘Opstijgen met een kruk is voor watjes! Kom je er zo niet op??’ In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is opstijgen vanaf een kruk niet (alleen) om het jezelf makkelijker te maken.

Het is belangrijk voor het welzijn van je paard! Hier kun je lezen waarom.

Vanaf juni 2017 ben ik als dierenfysiotherapeut ook werkzaam op beide behandellocaties van de praktijk Fysio voor Dieren van collega Claudi Leijten, in Made en Waalwijk.

Door deze samenwerking kan ik uw hond tevens hydrotherapie bieden op één van deze locaties.

Hydrotherapie is bewegingstherapie en training van uw hond middels een loopband in het water. Door de verschillende mogelijkheden van de aquatrainer kan de training volledig worden aangepast op de behandeldoelen voor uw hond.                  

Door de opwaartse druk van het water worden de gewrichten minder tot niet belast. De weerstand van het water zorgt voor training van de spierkracht en verbetering van de coördinatie en conditie.

Dit maakt deze behandelmethode bijzonder geschikt voor verschillende aandoeningen, bijvoorbeeld rugproblemen, kreupelheden, artrose of herstel van verschillende blessures.

 

Mocht je vragen hebben of interesse hebben, neem vrijblijvend contact op! 

 

Steeds meer onderzoeken benadrukken het belang van ruiterfitheid, niet alleen voor jezelf als ruiter maar ook voor het welzijn van je paard en de sportprestaties van jullie samen. 
In mijn werk als humaan fysiotherapeut en dierenfysiotherapeut zie ik dagelijks in welke mate fysieke klachten van de ruiter het paard beïnvloeden en vice versa. 
Momenteel is Dierfysiotherapie Diederen dan ook bezig een programma voor ruiterfitness te ontwikkelen met verschillende mogelijkheden om ruiters hierbij te begeleiden!

Meer informatie volgt binnenkort!!

Nu al nieuwsgierig? Houd onze facebookpagina of website in de gaten of neem even contact op!

Op maandag 24 april 2017 was Dierfysiotherapie Diederen uitgenodigd om een lezing en praktijkdemonstratie te geven aan de studenten van Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. 

Het was een geslaagde avond, waarbij ik een grote groep studenten heb kunnen informeren over het mooie vak dierfysiotherapie en in het bijzonder dry needling en medical taping.

 

afbeelding presentatie faculteut utrecht

 

 

Het veulenseizoen is weer aangebroken! Een mooie, maar ook spannende tijd voor veel paardeneigenaren.

De dracht en bevalling beïnvloeden het lichaam van de merrie, en kunnen (soms ongemerkt) nadien beweegproblemen geven.

Waar moet je als paardeneigenaar/ruiter rekening mee houden, en hoe kun je zorgen dat je merrie zo fit mogelijk door de dracht en bevalling heen komt?

Facebook

Contactgegevens

Merel Diederen
info@dierfysiotherapiediederen.nl
06-89973394

Ga naar Contact formulier

logo NVFD

Ga naar boven