Paarden worden altijd bij u op stal onderzocht. Voor een goed onderzoek dient het paard op zowel harde als zachte bodem getoond te kunnen worden, en moet er voldoende licht zijn om het dier goed te kunnen beoordelen.

Tijdens het eerste consult wordt er een volledig onderzoek gedaan, voorafgaand aan de eerste behandeling. Dit onderzoek bestaat uit een vraaggesprek, inspectie in stand en beweging en een lichamelijk onderzoek van het volledige lichaam met een extra functie-onderzoek van de aangedane regio’s.

Op basis van het onderzoek wordt er een diagnose gesteld en een behandelplan opgesteld samen met de eigenaar. Waar nodig zal er worden overlegd met de dierenarts en eventueel met de zadelmaker, hoefsmid of tandarts. Afhankelijk van de ernst van de klacht wordt bepaald hoeveel behandelingen het dier nodig heeft. Bij de meeste dieren volstaan 2 tot 4 behandelingen. In sommige gevallen zullen meerdere behandelingen nodig zijn.

Fysiotherapie biedt meerdere behandelmogelijkheden. Afhankelijk van de tijdens het onderzoek gevonden lichamelijke problemen, kunnen verschillende behandelvormen in combinatie worden toegepast.
Voorlichting en adviezen richting de eigenaar met betrekking tot belastbaarheid en training spelen hierin een belangrijke rol.

De volgende behandelvormen kunnen worden toegepast:

  • massagetechniekenDierfysiotherapie Diederen4web
  • mobilisaties (losmaken) van gewrichten en wervelkolom
  • Dry Needling
  • Medical Taping
  • actieve en passieve bewegingstherapie (bijv. rekoefeningen of balkjes draven)
  • instructies mbt training, begeleiding in beleid ten aanzien van belasting en oefeningen
  • zadelcheck en eventuele adviezen over het harnachement

 

Waar nodig bied ik tevens begeleiding bij het rijden, bijvoorbeeld in het geval van aanhoudende problemen in het rijden of begeleiding in de revalidatietraining na een blessure of fysieke klacht.
Als dierfysiotherapeut kan ik hierbij in samenwerking met uw instructeur adviezen geven gericht op het mobiliseren en sterker maken van het paardenlijf. Hierdoor kan uw dier fysiek beter gaan functioneren en is grote vooruitgang te boeken in het rijden.

Naast dierfysiotherapeut ben ik ook humaan fysiotherapeut. Hierbij heb ik me tevens gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van ruiters en amazones. Zitproblemen of fysieke klachten van de ruiter hebben vaak grote invloed op de fysieke gesteldheid van het paard en vice versa. Als fysiotherapeut richt ik me er dan ook op zowel het paard als de ruiter van zijn/haar fysieke klachten af te helpen.
Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Contactgegevens

Merel Diederen
info@dierfysiotherapiediederen.nl
06-89973394
Ga naar Contact formulier
logo NVFD