De consulten dierfysiotherapie hond worden bij u aan huis aangeboden, of bij een samenwerkingsverband met uw dierenarts eventueel op de dierenartspraktijk.

Tijdens het eerste consult wordt er een volledig onderzoek gedaan, voorafgaand aan de eerste behandeling. Dit onderzoek bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek over de klacht en meespelende factoren, een inspectie in stand en beweging en een lichamelijk onderzoek van het volledige lichaam met een extra functie-onderzoek van de aangedane regio’s.

Op basis van het onderzoek wordt er een diagnose gesteld, waarna er samen met de eigenaar een behandelplan wordt opgesteld. Waar nodig overleg ik graag met uw dierenarts. Afhankelijk van de ernst van de klacht wordt bepaald hoeveel behandelingen het dier nodig heeft. Bij de meeste dieren volstaan 2 tot 4 behandelingen. In sommige gevallen zullen meerdere behandelingen nodig zijn.

Fysiotherapie biedt meerdere behandelmogelijkheden. Afhankelijk van de tijdens het onderzoek gevonden lichamelijke problemen, bestaat de behandeling vaak uit een combinatie van verschillende toepassingen.
Voorlichting en adviezen richting de eigenaar met betrekking tot uitlaten, hondensport of oefeningen spelen hierin een belangrijke rol.

 

Dierfysiotherapie Diederen2web

De volgende behandelvormen kunnen worden toegepast:

  • massagetechnieken
  • mobilisaties (losmaken) van gewrichten en wervelkolom
  • Dry Needling
  • Medical Taping
  • actieve en passieve bewegingstherapie (bijv. rekoefeningen of balkjes draven)

Contactgegevens

Merel Diederen
info@dierfysiotherapiediederen.nl
06-89973394
Ga naar Contact formulier
logo NVFD